Óvónők látogatása a Gloriettben

23. 10. 24
posted by: Főadminisztrátor

Óvónők látogatása a Gloriettben


Az iskola legfiatalabb kisdiákjai épp csak megtanulták a legfontosabb iskolai szabályokat, a helyes ceruzafogást és az álló, fekvő egyenesek pontos rajzolását, s október 17-én már a volt óvodapedagógusaikat várták óralátogatásra.

27 kíváncsi óvó néni érkezett, hogy munka közben, tanítási órákon figyelhessék meg egykori tanítványaikat. Elégedetten szemlélték a komoly munkát: a hangokra bontást, a memóriafeladatokat, a számolást. Hogy az öröm még nagyobb legyen, a gyerekek sajátkészítésű ajándékokkal várták a kedves vendégeiket. Az óvónők is apró, szívhez szóló meglepetésekkel készültek.

Az órák után szakmai beszélgetésre hívtuk a kolléganőket. Örömmel jegyezték meg, hogy ezek a másfél hónapja iskolás gyerekek mennyit fejlődtek, milyen sokat haladtak már a tanulásban, melynek középpontjában a játék és a mozgás áll, melyek az óvoda-iskola közti átmenet segítői és a tanulási folyamat alapjai is.


Minden pedagógus kiemelte, hogy szívesen jön ilyen kapcsolatépítő- és erősítő rendezvényre, ahol a közös tanítványokról, azok fejlődéséről tud beszélgetni.

Bátor Kármen