OLET

19. 07. 05
posted by: Főadminisztrátor

A KK Köznevelési Főosztályától az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (továbbiakban: ÁEEK) konzorcium vezetésével, valamint egyetemi konzorciumi partnerek (SZTE, PTE, DE) részvételével megvalósuló EFOP-2.2.0-16-2016-00002 azonosító számú „Gyermek és ifjúságpszichiátria, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt alapvető célja a 18 év alatti lakosság mentális egészségi állapotának javítása, az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése és a korszerű, költséghatékony működés feltételeinek kialakítása.

 A projekt 2019. májusától elindította a fiatalkorú célcsoport számára létrehozott Online Lelki Egészség Tanácsadást (továbbiakban: OLET), amely komplex, internet-alapú, anonim és ingyenes konzultációs szolgáltatást nyújt a mentális problémával küzdő és információt, szakértő támogatást szerezni kívánó potenciális páciensek és szüleik, valamint segítőik, tanáraik számára. Ezzel növeli a rászorulók kezelésbe jutásának és adekvát ellátásba irányításának esélyét, valamint segíti a mentális problémákkal küzdők kirekesztettségének csökkentését.

 A https://olet.aeek.hu portálra érkező, a fiatalok életvezetési, tanulási, viselkedési, függőségi, vagy egyéb lelki problémáival kapcsolatos leveleit három napon belül segítő hatású online tanácsadásra is felkészített mentálhigiénés szakemberek válaszolják meg, akik segítenek a kérdéses probléma és a kliens helyzetének leginkább megfelelő szakemberhez, szolgálathoz irányításában.

 A projektről és az OLET szolgáltatásról további információ az ÁEEK honlapján, továbbá az alábbi linken: https://www.aeek.hu/-/online-lelki-egeszseg-tanacsadas érhető el.

Kapott tájékoztató anyag